معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی:

مکتب شهید سلیمانی قدرت جمهوری اسلامی در قاعده‌سازی و نظم منطقه‌ای را افزایش داد

۱۴ دی ۱۴۰۰ | ۱۲:۲۴ کد : ۴۰۲۱۸ آخرین اخبار فرهنگی
مکتب شهید سلیمانی قدرت جمهوری اسلامی در قاعده‌سازی و نظم منطقه‌ای را افزایش داد

محمد محمودی کیا عضو هیئت علمی و معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در مراسم بزرگداشت دومین روایداد ملی- دانشجویی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی طی سخنانی در در رابطه با تأثیرات مکتب شهید سلیمانی در اوضاع بین‌المللی اظهار کرد: تأثیرات مکتب شهید سلیمانی بر نظام بین‌الملل در ۴ سطح قابل بررسی است که در سطح اوّل تأثیرات مکتب مقاومت شهید سلیمانی به‌طور مشهود از زمان خروج شبانه نیروهای اشغال‌گر از جنوب لبنان، و اتفاق‌های سال‌های۲۰۱۹-۲۰۱۴-۲۰۱۲-۲۰۰۹و نیز اتفاقات اخیر در محله‌های شیخ جراح، باب عامود و باب ساهره در بیت‌المقدس را شاهد هستیم. لذا، مکتب شهید سلیمانی در عرصه عمل بر نظم و ترتیبات منطقه‌ای و امنیتی در خاورمیانه یک سطح مشاهده پذیر دارد.
وی افزود: در سطح دوم و سطح نظام علی نیز بعد از تحولات سال ۱۹۹۰ و حمله نیروهای ائتلافی به عراق، رئیس جمهور وقت آمریکا بر نظم آمریکایی بر نظام بین‌المللی سخن به میان می‌آورد، این توهم نظم آمریکایی زیاد طول نمی‌کشد و تحولات آغاز هزاره سوم تلنگر اساسی را به مفروضات نظریه‌پردازان، سیاست‌گذاران و سیاست‌مداران آمریکایی وارد آورد و آسیب‌پذیر بودن نظم آمریکایی را در عمل به اثبات رساند.
محمودی کیا در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در عرصه سیاسی، امروز نظام بین‌الملل لاجرم از بهره‌گیری از راهبرد چندجانبه‌گرایی است و منطق یک جانبه‌گرایی سابق در عرصه عمل کارکرد خود را از دست داده است. در دوره‌ای که نظامات حاکم بر روابط بین‌المللی نیازمند اتخاذ یک رویکرد چندجانبه‌گرایی هستند، شاهد این هستیم که نقش قدرت‌های پیرامونی در این سیستم‌ها برجسته‌تر می‌شود و قدرت‌های مرکزی نظام برای این‌که منویات خودشان را در عرصه بین‌الملل یا منطقه‌ای تعقیب کنند، نیازمند استفاده از بازیگران پیرامونی هستند.
معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی گفت: مکتب شهید سلیمانی در به قدرت رساندن بازیگران غیر دولتی و کنشگری آزادانه‌تری که به این بازیگران در عرصه بین‌المللی داد، باعث شد قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه قاعده‌سازی در نظم منطقه‌ای یک رشد قابل توجهی داشته باشد.
وی با اشاره به این‌که سطح سوم، سطح گفتمان است تأکید کرد: ما امروز در یک نوع دوگانگی گفتمانی و رقابت گفتمانی بین گفتمان‌های پیشرفته لیبرال‌دموکراسی و گفتمان هویت‌محور به‌سر می‌بریم. امروز غرب به‌واسطه سیطره بر فناوری و اقتصاد به دنبال ادغام جوامع ملی در گفتمان لیبرال‌دموکراسی است و از ابزار سینما و رسانه و دیگر ابزار حوزه‌های فناوری استفاده می‌کند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی با بیان این‌که گفتمان مقاومت نتیجه یک بیداری، محصول یک نوع آگاهی نسبی به ارزش‌های بنیادین جوامع است، خاطرنشان کرد: فرهنگ مقاومت، درون جوامع بشری ارزشی را ایجاد می‌کند تا مانع از همگون سازی شود که جریان سرمایه‌داری غرب به سمت آن حرکت می‌کند.
محمودی کیا بیان کرد: در سطح چهارم که اسطوره است عمیق‌ترین سطحی است که به آن می‌پردازیم. اسطوره مهم‌ترین سازه معنایی است که بین کارگزارن انسانی شکل می‌گیرد. بحث اسطوره به واسطه بازتولید دائمی که از ویژگی‌های یک جامعه انسانی در نظام خود ارائه می‌دهند موضوع مهمی است.
معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در ادامه گفت: امروز اسطوره مقاومت و اسطوره جدیدی که در اذهان و محورهای مقاومت شکل گرفته است شهید سلیمانی را به مثابه یک نماینده جریان اصلی تفکر اسلام مبارزه‌ای یاد می‌کند که در عین دگر دوستی که در توجهات خود قرار می‌دهد اشداء علی الکفار است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اسطورگی مقاومت و تأثیراتی که در سطح تحلیل اسطورگی در آینده نظام بین‌الملل خواهیم داشت، مسئله‌ای است که در آینده‌ای نزدیک شاهد رویش‌ها و زایش‌های موفق نظام اسطورگی خواهیم بود.


( ۱ )

نظر شما :