سردار سلیمانی مصداق آیه بیست و سوم سوره احزاب است

۱۳ دی ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۳ کد : ۴۰۱۹۰ آخرین اخبار فرهنگی
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در دومین رویداد ملی - دانشجویی بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: بی‌تردید یکی از مصادیق آیه ۲۳ سوره احزاب، سردار دل‌ها، حاج قاسم سلیمانی است. سرداری که هم انتظار کشید، هم بر عهد خود پایدار ماند تا به شهادت رسید. ایشان انتظار زیادی کشید تا نهایتاً به درجه رفیع شهادت رسید.
سردار سلیمانی مصداق آیه بیست و سوم سوره احزاب است

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، جمال رحیمیان با تاکید بر اینکه با مطالعه آثاری که از شخص باقی می‌ماند، می‌شود به جهان‌بینی، نگرش و اندیشه‌های آن شخص پی برد تصریح کرد: در این یکی دو سال گذشته مطالب زیادی درباره سردار سلیمانی مطرح شده؛ بیش از ۵۰-۶۰ کتاب در مورد ایشان نوشته شده است.
وصیت‌نامه و زندگی‌نامه خودنوشت سردار، معرف و نمایان‌گر شخصیت فردی و اجتماعی سردار سلیمانی است. اگر می‌خواهید سردار را بشناسید این آثار را مطالعه کنید. در این آثار شکل‌گیری یک شخصیت از کودکی تا انتخاب مسیر مشاهده می‌شود. ایشان در این نوشته‌ها می‌فرمایند که من در سال ۵۷ مسیر خودم را انتخاب کردم که حتی به بعضی گروهک‌ها هم دعوت می‌شوند اما با تامل، مسیر انقلاب را انتخاب می‌کنند.
وصیت‌نامه ایشان هم متنی است که کسانی که می‌خواهند با دیدگاه‌ها و اندیشه‌های ایشان آشنا شوند، متن خوبی است.
همچنین سردار سلیمانی نامه‌ای به فرزند خود فاطمه سلیمانی می‌نویسند که در آن چکیده جهان‌بینی و منش خود را مطرح می‌کند.
نکات ارزشمندی در این نامه وجود دارد که عاطفه پدرانه سردار در آن نمایان است و در واقع فلسفه شکل‌گیری سردار سلیمانی است.معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در دومین رویداد ملی – دانشجویی بزرگداشت شهید سلیمانی نامه شهید سلیمانی به دخترش فاطمه سلیمانی را بازخوانی کرد.
رحیمیان در این بزرگداشت نامه شهید سلیمانی خطاب به فرزندش، فاطمه سلیمانی را بازخوانی کرد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با استناد به نامه مذکور گفت: شهید سلیمانی در این نامه خطاب به دخترش می‌گوید که «من دائم در سفر بودم. هر گاه عاطفه پدری باعث می‌شد که در غیابتان اشک بریزم. به این دلیل علاقه من به نظامی‌گری نبوده و نیست. من حاضر نیستم به خاطر شغل و مسئولیت شما را نگران ببینم. من دیدم هر کس در این عالم راهی برای خودش انتخاب کرده است. دیدم من در این دنیا موقتم. اگر تجارت کنم عاقبتش چند سکه براق شده است. اگر برای شما زندگی کنم، برایم ارزشمند هستید اما چگونه می‌توانم راهی برگزینم که پاسخگوی خوف و نگرانی‌هایم باشد. دیدم باید به کسی متوسل شوم که دردم را علاج کند و آن کسی جز خدا نیست.»
رحیمیان در پایان سخنانش به بیان خاطره‌ای از حاج قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: در عملیات کربلای پنج نوجوانی بودم که زیاد نام حاج قاسم را می‌شنیدیم. ما در استان فارس بودیم و زیاد با سردار محمد جعفر اسدی تعامل داشتند. عموم سرداران از همان سالها ارادت ویژه‌ای به سردار سلیمانی داشتند. یکبار شهید سلیمانی با چند رزمنده محاصره شد و از زنده ماندن قطع امید می‌کنند و حاج قاسم به سردار اسدی بی سیم می‌زند و می‌گوید من و بچه‌ها در محاصره‌ایم. خداحافظ.
وی ادامه داد: سردار اسدی، شهید مرتضی جاویدی – تنها رزمنده‌ای که امام پیشانی‌اش را بوسید – را به کمک شهید سلیمانی فرستاد. مرتضی جاویدی و گردانش حرکت می‌کنند و محاصره را می‌شکنند اما خود مرتضی جاویدی و رفیقش در همین ماجرا شهید شد.
دومین رویداد ملی - دانشجویی بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به همت مرکز فرهنگی-دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با حضور جمال رحیمیان معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی، آیت الله صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، سید حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابراهیم متقی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، سردار حسن زاده، فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ و جمعی از دانشجویان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.

وصیت‌نامه سردار را بخوانیم 

سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی تصریح کرد: بیش از ۵۰ تا ۶۰ عنوان کتاب در رابطه با شهید سلیمانی نوشته شده است، اما کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» که نوشته خود شهید است به همراه وصیتنامه ارزشمند ایشان معرف و نمایانگر شخصیت فردی، اجتماعی، سیاسی و اعتقادی سردار سلیمانی است. همچنین، وصیتنامه ایشان می‌تواند برای کسانی که می‌خواهند با سردار سلیمانی آشنا شوند، مفید باشد.

در ادامه، ابراهیم متقی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز طی سخنانی اظهار کرد: قدرت علیرغم دارا بودن زمینه ذهنی و ادراکی، باید در ساخت اجتماعی و ساخت منطقه‌ای نیز بازتولید شود. در دوران دفاع مقدس قدرتی باز تولید شد که ماهیت آن اجتماعی بود. تفکر انقلاب اسلامی ایران که به‌قول فوکو اولین انقلاب پست مدرنیستی جهان است، این بود که قدرت در فضای اجتماعی و در شرایط مقاومت معنا پیدا می‌کند.

متقی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس فهمیدیم که برای مقابله با تهدیدات باید هر روز خود را باز تعریف کرده و معادله قدرت را گسترش دهیم. مبنای تفکر شهید سلیمانی برگرفته از دفاع مقدس بود.

وی بیان کرد: سردار شهید سلیمانی می‌دانست که دفاع و قدرت در ساخت اجتماعی بازتولید می‌شود. نگاه سلیمانی نگاهی جزئی و تجزیه کننده جامعه نبود و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب در زمان شهادت ایشان چنین فرمودند که سلیمانی در هیچ چارچوبی اهل مماشات نبود.

مقاومت اجتماعی

متقی اظهار کرد: سردار شهید سلیمانی مقاومت را اجتماعی کرد؛ چراکه مقابله با تهدید را در جامعه میسر می‌دانست. کاری که سلیمانی کرد، این بود که نیروهای اجتماعی پراکنده را به یک قدرت اجتماعی تبدیل کرد و در این زمینه نقش یک عدسی همگرا را به خوبی ایفا کرد.

همچنین، علیرضا رضاخواه، کارشناس ارشد مسائل سیاسی و روابط بین‌الملل و مطالعات آمریکا نیز در این مراسم اظهار کرد: حاج قاسم سلیمانی در حوزه روابط بین‌الملل به عنوان یک استراتژیست و کسی که دارای فهم نظامی است، مطرح بود.

وی افزود: از دو دهه پیش امنیت منطقه دچار خدشه و باعث شده بود امنیت منطقه دچار بحران شود و آمریکایی‌ها بحث‌هایی با عنوان قرن جدید آمریکایی مطرح می‌کردند.

رضاخواه در پایان با اشاره به اینکه حاج قاسم به دنبال نظم امنیتی جدید در منطقه بود، بیان کرد: به تعبیر بنده حاج قاسم معمار نظم نوین امنیتی در منطقه بود. الگوی امنیت هیبریدی درون‌زای منطقه‌ای یکی از وجوه حاج قاسم است.


( ۲ )

نظر شما :